Lørdag den 25. juni 2011

Så gik startskudet for ridelejr 2011 på Stald Vældgård. 20 hestetossede piger og 1 dreng i aldren 6 - 16 år mødte forventningsfulde og spændte op lørdag formiddag kl. 09.30.
Vi startede ud med rundstykker sammen med forældre, derefter stod den på skovtur på hesteryg. Efter frokost stod der pudsekonkurrence i programmet, hvor løbet var tæt men som i alle kunkurrencer er der jo kun en vinder.... Senere på dagen forslog de lidt større børn at de allerede nu skulle begynde planlægningen til de lidt mindres opvisning på tirsdag - hvor alle forældrene skal komme til grill. Der blev øvet til langt ud på aftenen - derefter skulle der, som noget nyt på programmet, skrives dagbog og derefter var det sengetid.

Det skal dog lige nævnes at vi i år har valgt at alle skulle aflevere deres mobil telefoner (som de selvfølgelig kan få udleveret, hvis behovet for at ringe hjem skulle opstå) og tænk jer ALLE HAR OVERLEVET DAG ÉT...

Søndag den 26. juni 2011

Første morgen på ridelerjen startede tidligt kl. 06.45 vågnede de første morgenfriske piger. kl 08.30 var de sidste færdige væltede de sidste ud af sengen - nogen har behov for mere skønhedssøvn end andre :o). Morgenmaden blev spist i en ruf og straks derefter var der livlig aktivitet på Stald Vældgård. Hestene blev hentet, sadlet op så opvisningen til tirsdag aften kunne øves på hesteryg. Der blev knoklet igennem af både store og små, så det planlagte show kan vises til UG. Efter frokost var der førstehjælpskursus. Alle gik op i det med liv og sjæl, der blev blæst i dukker og givet hjertemassage til den store guldmedalje - den ene dukke hed Gert, den anden kom aldrig til bevisthed så vi kunne spørge om hans navn . Så nu er alle velforberedte hvis uheldet skulle være ude...
Efter frugt og kage red nogel på tur, nogel red på bane og andre legede hest i hallen. Efter aftensmaden blev slikboden åbnet og der blev råhygget indtil det igen var tid til at skrive dagbog...

Mandag den 27. juni 2011

Hvor ,er det skønt at vågne op til solkin og da vejrguderne havde lovet godt med varme blev hestene sadlet tidligt op og der blev øvet endnu engang til tirsdagens show. De sidste finesser blev sat på plads så forældrene har noget at glæde sig til. Efter frokost var der kartoffelkonkurrence og de 3 hold skulle skrælle en spand kartofler på tid. Det hurtigste hold skrællede en spand på ca. 13 minutter - godt gået... så nu er der absolut ingen undskyldning derhjemme - ALLE har lært det i dag😉...
Efter konkurrence stod den på strandtur, op i vognen med alle ungerne og afsted det gik i naboens traktor. Det syntes alle var skægt...Rofl var selvfølgelig også med. Der blev badet, fanget krabber og slikket sol.
Hjemme igen var der vandkamp så saltvandet blev skyllet af. Til aften blev der spist gode ben op til begge øre og Lene havde lavet en mega god sovs, så motion skulle der til derefter... Stjerneløb med seks poster rundt på hele matriklen i 2 timer og så var der til til at købe slik og ander gode sager.

Vi i ridelejr udvalget er rigtig stolte over at alle ungerne har overlevet endnu en dag uden mobil... Godt gået...

Endnu en dejlig dag på Stald Vældgårds ridelejr er gået med mange gode oplevelser...

Tirsdag den 28. juni 2011

Endnu en deljlig solskinsdag at vågne op til på Stald Vældgård. De store blev vækket klokken 07.30, da de gerne ville en tur på hesteryg. De lidt mindre sov trygt videre. Efter morgenmaden skulle der ryddes op og fjernes ukrudt omkring udendørsbanen, så der var pænt til forældrenes ankoms. Belønningen var jordbær og is. Derefter gik stensamlingskonkurrencen igang og der blev ialt samlet ca. 60 kg. sten på en halv time. Efter frokost var der strigle og flettekonkurrence og det gik alle op i med live og sjæl, faktisk så meget at de valgte at springe over pause med jordbær og is 😀. Det fik de dog senere for nu havde Maren Lise jo stået i sit ansigtssved og gjort dem rene. Efter bedømmelse skulle borde og stole på gårdspladsen, der blev tænt op i grillen, salat og kartoffelsalat (lavet af kartofler fra konkurrencen i går) samt brød blev gjort klar så manglede vi bare forældrene som ankom kl. 18.00. I alt 60 forældre og søskende mødte op til hygge.
Efter spisningen blev hestene sadlet op og så var der show for alle pengene🙂. Stor ros til alle både store og små som gjorde det rigtigt godt. Aftenen sluttede af med kaffe og kage samt uddeling af diverse diplomer og præmier.
Vi i ridelejrudvalget synes det har været en dejlig afslutning på den første del af en utrolig god ridelejr...

P.S. de store troede så at de fik deres mobiltelefoner når det små tog hjem - men de blev klogere - stadig ingen mobiltelefon, men alle har det godt .

Onsdag den 29. juni 2011

Der blev sovet til klokken 09.00 på Stald Vældgård i dag, da det havde været hårdt at være så meget på dagen forinden🙂. Efter morgenmaden stod den på oprydning efter tirsdag aftens strabasser. Det gik hele formiddagen med. Efter frokost sadlet alle mand op og afsted det gik til Uhrehøj plantage. Det var en mega go' tur med både skridt, trav og galop. Lene kom ud i skoven med saft, kage og frugt, så vi fik en lille pause og derefter gik det hjemad med sang og godt humør, selvom det begyndte at regne🙂.
Efter hjemkomst drønede alle teenagerne i nord, syd, øst og vest for de unge mennesker mente at de ikke overlevede en dag mere uden et bad - ja forfængeligheden kan jo kommer frem i en hver.
Birthes mor var en engel og kom med jordbær til dessert så to retters menu til aften - hallo så er det vist også slut med alt det luksus😀.
Aftenen gik med afslapning og endnu en vandkamp og klokken 23.00 var det sengetid så alle kunne være friske til endnu en dejlig dag på ridelejr på Stald Vældgård i morgen....

Torsdag den 30. juni 2011

Der var stille på Stald Vældgård torsdag morgen, da Line gik i staldene for at fodre. Der var stadig stille da vi sagde go' morgen klokken 09.00 og maden blev sat klar. Sidste mand vågnede først da resten sad ved morgenbordet og indtog nyt energi, så vi må konstatere at trætheden er ved at melde sig.
Da alle mand havde fået "øjne" gik planlægningen til lørdagens opvisning for forældrene igang og det gik tiden med indtil frokost. Så blev der øvet på hesteryg og nogle ville ride undervisning.
Derefter red de fleste af os en tur ud i terrænet, vejret var ikke super godt men det var e rigtig god tur alligevel🙂. Hjemme ventede der nybagte vafler ummmmmmh, det smagte godt.
Torben ankom til aften og alle ville rigtig gerne se undervisning på nær Mikkel som fik rengøringsflip og gik igang med elehestenes striglekasser, rengøring af vandspiltov, rytterstuen mm. Dejlig syntes Line😀.
Så var der tid til aftensmad som blev indtaet i hallen, så ingen gik glip at Torbens guldkorn...🙂 Klokken 21.00 blev alle kaldt til samling for at skrive dagbog og derefter var det sengetid, da der ventede en overraskelse i morgen og alle skal tidlig op😮 - gad vide om det lykkes. Men vi i ridelejrudvalget gælder os i hvert fald til at give ungerne den overraskelse....

Det skal dog nævnes at efter sengetid opstod der teenage fnider som lige skulle løses inden man kunne sove....

Fredag den 1. juli 2011

I dag var Line morgenfrisk, så klokken 07.30 var der morgenvækning af Line  og så var det bare med at komme ud af fjerene... For vi skulle på tur til Herning. Alle var klar på klokkeslet, så afsted til landskue det gik.
Stor var jublen da mobilerne blev udleveret ved ankomst til Herning😀. Der blev handlet, kigget på heste - lige fra miniature til den jyske hest - der blev spist burger og pomfritter for efter alt den sunde mad de har fået i løbet af ugen trængte de til noget usundt.
Mikkel fik taget en masse billeder med Lines kamera, da han alligevel ikke havde andet at lave efter at havde brugt alle sine penge.
Klokken 18.00 ca. vendte vi næsen hjemad after en dejlig dag i Herning. Efter aftensmad besluttede alle de ville en tur på hesteryg så de kunne få prøvet alle deres nye ting, så energien var trods alt ikke helt brugt.
Lidt finpudsning af lørdagens program nåede de også efter at ha' skrevet dagbog og derefter var det sengetid - så alle var friske til den aller sidste dag på ridelejr på Stald Vældgård 2011....

Lørdag den 2. juli 2011

Den sidste dag på ridelejr sov de endnu engang længe - klokken 09.30 kom der liv i de første. Efter morgenmad, hvis man da kan kalde det det på det tidspunkt af døgnet, gik sangskriverriet igang og hestene blev hentet ind i silende regnvejr, så de kunne nå at tørre inden aftenens show.
Efter frokost blev der ryddet op i laden, alle fik pakket deres ting så der kunne stilles borde op til fællesspisningen.
Så blev der striglet og flettet til den store guldmedalje. Klokken 17.00 ankom forældre, søskende og bedsteforældre og showet kunne gå igang som stod på ponygames og dressur.
Derefter var der konkurrencer for alle familiemedlemmere som bl.a bestod af trillebøreræs, agurkestaffet og sækkeløb, nogle syntes det var sjovt andre knap så sjovt😉.
Grillen blev tændt op og fællesspisningen gik igang. Vi hyggede os resten aftenen og sangen blev fremført for forsamlingen - og den var go'🙂. Der blev skrevet dagbog for sidste gang, mobiltelefonerne blev udleveret og selvom de har været savnet er alle klar til at komme med igen næste år.

Der blev givet farvel krammer og det er altid noget underligt når sådan en uge slutter, der bliver så stille på Stald Vældgård, at blir ind imellem helt bange for sig selv. Men det har været en fantastisk uge og vi vil gerne sige tak til alle der har deltaget, for en uforglemmelig ridelejr og vi glæder os allerede til næste år.... - og det er vi vist ikke ene om😀.

Mange knus og kram
ridelejrudvalget....