Mandag den 6. august 2012

Så vågner man op til skybrud og torden og tænker: FEDT😠 - hva' skete der så lige for vejret - hvor "heldig" har man lov at været her på dag 1 af ridelejr på Stald Vældgaard. Nå, men det kan da kun blive bedre.

kl. 15.00 blev Stald V. invaderet og det væltede ind med hesteglade piger og straks blev indkørslen omdannet til campinplads. Der blev flyttet ind og pakket ud og vandskader blev dubedret i nogle af teltene. Dræbersnegle blev jaget ud og der blev spist kage og drukket saft.

Lidt info omkring regler blev givet ved fællessamling i rytterstuen. Derefter planlægning af opvisning til fredag som forøvrigt starter kl. 17.00 - er vist ikke blevet skrevet nogle steder.

Aftensmaden bestod af sammenkogt og ris - hjemmebagt flutes og det faldt i god smag hos NÆSTEN alle.... Tak til mor Eva for super dejligt mad 😀. Da opvasken var overstået blev der quizzet i hestespørgsmål, spist slik og udleveret t-shirts.

 

Tirsdag den 7. august 2012

Der blev pudset på liv og løs :o)

I dag var pigerne tidligt vågne og sad klar i rytterstuen inden morgenmaden var klar. 3 af pigerne havde flyttet telt i løbet af natten da de var blevet invaderet af dræbersnegle🤪.

Da morgenmaden var indtaget var der strigle/pudsekonkurrence, hvor der blev flettet, striglet og pudset på livet løs. Mens resultaterne blev bedømt blrv der fråset i lækre nystegte fiskefiletter til frokost.

Efter frokost red hold 1 tur i skoven, mens de øvrige malede spring med stor iver. Det gik så godt med at male, at både gulv, væg, springstøtte, Anne Mettes bukser og en ridehjælm også blev malet.

Til eftermiddagsguf blev der indtaget 8 meloner og 1½ bradepande kage....😋. Derefter drog hold 2 på tur i terrænet og de resterende hjalp med oprydning efter "maleholdet".

Aftensmaden bestod af hjemmelavede burgerboller og hjemmelavede hakkebøffer - en stor tak til mor Birgitte for endnu en dag med god mad 🙂.

Aftenen gik med baneridning, spisning af slik og hygge i teltene...

Onsdag den 8. august 2012

Madmor - Maren Lise gav ekstranummer :o) - til stor fornøjelse for publikum

Ville de op - nej det tror vi nok ikke lige de ville 🤩. Så klokken blev 10 inden de sidste blev færdig med morgenmad og så gik vi igang med strigle og pudsekonkurrence, der var ingen der faldt i søvn igen og alle blev færdige til middag.... Så nu er det spændende hvem der har vundet🤪.

Efter frokost stod der endnu en konkurrence på planen - de er bare så viiiiiilde med konkurrencer og ja vi kan jo næsten få dem til hvad som helst - bare der er en præmie i sigte 😋 - så selvfølgelig skulle de selv skrælle kartofler til deres aftensmad i dag. Det gik lidt vildt for sig og der kom en finger i vejen, men ikke værre end et plaster ku` klare.

Eftermiddagen gik med at øve til den store opvisning på fredag. Derefter aftensmad som i dag stod på - steg flæsk med persillesovs karfofler og ro'be', det sgu da nøj føe man ka' forstå og man ka' æe' - og gur' birn og brun sovs...🤪.

åwer awten havde stald vældgaard crewet arrangeret endnu en konkurrence - denne gang på hesteryg. Der blev redet slalom, skrællet gulerødder, gættet sang, flyttet vand, ringeridning og balancegang på bom. Vandet fløj om ørene på os og gulerodsskrællerene var at finde i hele ridehallen - godt det ikke var banan - det ku' ha' blevet noget værre noget.

Endelig åbnede slikboden, men de havde knap noget at fået købt før de skulle skrive dagbog og nu er de på vej i seng... Vi har en fornemmelse af der snart er ro... Vi ses i morgen - sov godt😉.

 

Torsdag den 9. august 2012

Det bliver sværere og sværere at få liv i pigerne om morgenen🙃, så i morges kom de først igang med at ride kl. 10.30. Der blev så til gengæld øvet på livet løs til fredagens opvisning, indtil frokost. Da vejret endelig viste sig fra en lidt bedre side, stod eftermiddagen på hestevognskørsel til stranden -stort tak til Ida Kathrine og hendes hest Flemming for oplevelsen😎. Håber ikke det var alt for hårdt for hverken kusk eller hest...

Resten af eftermiddagen og aftenen stod på hygge og da mørket faldt på blev der tændt op i bålet og der blev grillet skumfiduser til den store guldmedalje - hygge på højtryk🤪.

Fredag den 10. august

Vinderholdet af ponygames

Endnu en morgen hvor det var svært at komme op🙂, men op kom de trods alt - fik morgenmad og var ellers så nogenlunde klar til at skulle igang med ridelejrens anden sidste dag - kun lidt brok over formiddagens program, men det måtte være pga trætheden blev vi enige om🙂

Groming  - hva' er det og hvordan gør man? 🙂. Det var der mange der absolut ikke synes de havde behov for at lære mere af, men da det kom til stykket var der alligevel mange små ting og fif der var rare at vide, når man shiner sin hest og udstyr op... Så det brugte vi et par timer på om formiddagen.

Efter frokost var der behov for en middagslur så en times tid blev der slappet af i teltene og så var det ellers tid til at gå igang med at gøre klar til forældreaften...

kl. 17.00 dukkede forældrene op og der blev lavet fine opvisninger, derefter grill og udlevering af præmier for ugens konkurrencer. Strigle/flettekonkurrencen blev vundet af Freya & Ida, nr. 2 Emma & Vicki og en delt nr. 3 blev Kristine & Emilie - Nanna & Kirstine. Pudsekonkurrencen blev vundet af Sofie & Line, nr. 2 Mette & Maria og nr. 3 blev Kritine & Emilie. Ponygames blev vundet af hold 5 bestående af Kathrine, Maria, Helena og Emilie. Kartoffelkonkurrencen vandt hold 4 bestående af Emma, Mathilde, ida og Mette. Dejligt at forældrene er så gode til at bakke op om vores arrangementer og vi havde en rigtig hyggelig aften.

Lørdag den 11. august 2012

Endelig kom sommeren - typisk sidste dag på lejr - men ku de stå tidlig op, ja det tror vi nok de ku' 🤪. Alle havde spist morgenmad kl. 09.00. De skulle jo ha' noget ud af den sidste dag. Vi fik ryddet op efter grillaften i går. kufferterne blev pakket, ligeledes gjorde teltene og så var der afgang til vandet på hesteryg. Der blev både travet og galoperet i vandet - hylemorsomt - så alle var godt våde, men det gjorde så absolut ikke noget med det vejr 😎.

Vandkamp blev det også tid til inden forældrene kom og afhentede børnene og alle deres ting. Det har været nogel fantastiske dag men nogle fantastiske tøser. Vi glæder os allerede til næste år.

Mange hilsner ridelejr crewet😀.

Tak til alle der har været behjælpelig med kagebagning, brød, madlavning mm. Tak til alle som har været med til at gi' en hjælpende hånd uden Jeres hjælp har det aldrig været muligt at arrangeret sådan en fantasktis lejr. En speciel tak til Lene, Anne Mette og Maren Lise som har taget ferie og været her i døgndrift alle dage - det er en fornøjelse at være sammen om sådan et arrangement.

Tak til Kirsten for lån af Molly og Joanna og til Ida Kathrine for lån af Mille.

Mange kærlige hilsner Line.